"Ai datorii la banca? Vezi cum poti rezolva problema prin mediere, fara a ajunge in instanta" (Avocatnet.ro) 

interviu realizat de Avocatnet.ro in 2015 cu Maricica Georgescu, mai multe detalii aici 

 

 

 

 

Mediatorul, conciliator in spete bancare 

11.oct.2012 -  

"Dragi prieteni,    

Cu mare bucurie va anunt aparitia lucrarii "Mediator, conciliator in spete bancare", o pledoarie pentru schimbare, pentru reasezarea valorilor, pentru regasirea parghiilor de impacare si rezolvare amiabila a disputelor dintre institutiile financiare si clienti.Am scris acesta carte cu drag, cu bucurie, cu speranta ca voi putea sa ajut colegii mediatori sa inteleaga mai bine spetele bancare, colegii din banci sa inteleaga perspectiva clientului, iar clientii bancilor sa inteleaga mai bine constrangerile reglementarilor speciale din sistemul bancar, din perspectiva riscurilor pe care acestea le au de gestionat. Mi-am dorit sa reamintesc ca aceasta perioada grea, marcata de o noua criza economica si financiara, cu valuri atipice, pentru toata lumea deopotriva, va avea un sfarsit, ca va fi viata si dupa aceasta criza si ca a venit timpul sa ne maturizam, sa iesim fiecare din "cutia" lui si sa gasim caile adevarate catre intelegere, bunavointa si cooperare." mediator Maricica Georgescu

(continuare aici)


6 nov.2012 - "Semnalez cartea cu titlul “Mediatorul, conciliator in spete bancare”, al carei autor care s-a aplecat asupra medierii din sectorul bancar: Maricica Georgescu din Bucuresti,  Adaug cateva randuri transmise autoarei alaturi de multumirile pentru exemplarul transmis pentru consultare: Am primit cartea, am rasfoit-o si apreciez efortul dvs. de a aduce clarificari si noutati intr-un domeniu specializat al medierii  " mediator Constantin Asofronie, Galati (citeste mai departe )"

11 oct.2012 - Lansare de carte - Maricica Georgescu , mediator FINBAN

"Asociatia profesionala Finban si Institutul Bancar Roman , cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor, (continuare aici)"


31 oct..2012 - "Ne face plăcere să anunţăm apariţia la editura Mustang a lucrării "Mediatorul, conciliator în speţe bancare", sub semnătura d-nei Maricica Georgescu. Asociaţia FINBAN a susţinut apariţia acestei lucrări în primul rând datorită conţinutului profesionist şi abordărilor interesante în ceea ce priveşte teoria şi practica medierii aplicate acestui domeniu specializat, atât de puţin tangibil din perspectiva mediatorului." mediator Constantin Rotaru, presedinte FINBAN

(continuare aici)


20 nov.2012 - Masa rotunda "Medierea in domeniul bancar" (Arbitrajul comercial in Romania, mediator Dragos Radulescu)

(continuare aici)


22 nov. 2012 -  Mediatori Onesti  : "Si mediatorii care cunosc bine domeniul financiar-bancar vin cu formule de mediere care sa raspunda particularitatii acestui gen de spete. Doamna Maricica Georgescu le-a vorbit celor prezenti la masa rotunda despre metoda MED-CON (Mediere – Conciliere), expusa pe larg in recent lansata carte “Mediatorul, conciliator in spete bancare”, si care poate fi folosita cu succes in aceste cazuri." (Mediatori Onesti - C.Gaman)

(continuare aici)


24 nov.2012 -  "Centrul de Mediere, Servicii Juridice şi Arbitraj a organizat Evenimentul ’’Lansare de CARTE chiar şi WORKSHOP’’,  la Cafeneaua Literară din Oneşti, în data de 24 Noiembrie 2012, orele 11:00. Au participat activ mediatori din Oneşti - Centrul de Mediere, Servicii Juridice şi Arbitraj, Bacău - Centrul de Mediere Bacău şi Centrul Regional de Mediere Bacău şi Focşani, cărora le mulţumim şi pe acestă cale. Ne-am bucurat, de asemnea, de prezenţa reprezentanţilor băncilor din Oneşti, atât din eşalonul de conducere cât şi din segmentul de relaţii publice. Cu acestă ocazie, D-na Mediator Georgescu Maricica, membru al Asociaţiei de mediatori din domeniul financiar-bancar FINBAN, a lansat Cartea "Mediatorul, conciliator în speţe bancare", Editura Mustang, 2012. Intâlnirea a a avut un caracter nonformal şi interactiv cuprinzând exemple practice, din speţe privind conflictele bancare, chiar de la autoarea cărţii, care are experienţa, abilităţile şi argumentele necesare şi a explicat la obiect, procedura şi avantajele medierii în acest domeniu, urmate de discuţii libere şi întrebări, şi nu în ultimul rand, contacte cu reprezentanţii sistemului bancar" (mediator Robert Ionut Chiriac)

citeste mai departe

 

 

Mediatorul Maricica Georgescu a avut o prezentare plina de culoare si noutate la Scoala de Vara 2012. Colega noastra, autoare a cartii  „Mediatorul, conciliator în spete bancare”, ne-a facut un scurt rezumat al continutului profesionist si al abordarii diferite a practicii medierii in acest domeniu superspecializat si intangibil din afara. Maricica Georgescu a avut generozitatea sa imparta cu noi cu toti experienta ei in medierea in cauze bancare. Anca Stancu, MediereNet (detalii aici)

"Doamna Maricica Georgescu le-a vorbit celor prezenti la masa rotunda despre metoda MED-CON (Mediere – Conciliere), expusa pe larg in recent lansata carte “Mediatorul, conciliator in spete bancare”, si care poate fi folosita cu succes in aceste cazuri (citeste mai departe aici)

 

Bancile care vor fi primele ce vor aborda procedura medierii vor da o lovitura importanta de imagine in piata (2013)

 Interviu cu Maricica Georgescu, mediator

De pe 15 februarie apare aceasta informare obligatorie privind medierea. Ce a aparut nou, in tot acest context, in relatia dintre institutiile bancare si mediatori? In primul rand a aparut un protocol, propus de FINBAN (Asociatia de Mediatori din Domeniul Financiar Bancar), catre Asociatia Romana a Bancilor, pentru a fi transmis in mod centralizat tuturor celor interesati din domeniul bancar.

 Citeste mai mult aici

 

Medierea bancara – misiune posibila (nov.2012)

Invitata : Maricica Georgescu, mediator

Spetele bancare reprezinta inca un segment de dispute greu accesibil mediatorilor.  Masa rotunda organizata la Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir” nu a dat un raspuns categoric la intrebarea: Exista mediere bancara?, dar a aratat ca o abordare adaptata rigorilor sistemului financiar-bancar poate asigura intr-un viitor nu foarte indepartat un raspuns pozitiv.

Citește mai mult aici

 

 

Interviu Radio Constanta , ianuarie 2013

(5 minute despre Mediere  Bancara)